Rob vertelt zijn verhaal

“Zijn opvallende keuze maakte diepe indruk op mij…”

Rob’s schoonvader was een gemoedelijke, vriendelijke Brabander. Vanaf de eerste dag voelde Rob zich warm welkom geheten door de man die bijna veertig jaar lang zijn schoonvader bleef; Henk uit een plaatsje tussen Den Bosch en Nijmegen. Henk stond zelden in het openbaar op de voorgrond, en koos liever voor de luwte. Niet omdat hij niets te vertellen had, maar hij ging er vanuit dat mensen het helemaal niet zo interessant vonden wat hij te vertellen had. Ten onrechte, want met zijn levenswijsheid- en ervaring kon hij met gemak een inspiratiebron voor velen zijn. Dat was hij sowieso al voor zijn vrouw, gezin en familie. Na een kort en heftig ziekbed werd duidelijk dat Henk de strijd ging verliezen. De tijd was daar om de uitvaart te bespreken.

Anders dan verwacht wilde Henk het afscheid helemaal niet geruisloos laten verlopen. Naast een persoonlijke oproep en bedankwoord van zijn hand, die tijdens de samenkomst voorgelezen diende te worden, wilde Rob’s schoonvader graag met een heel bijzondere begrafenisauto van thuis naar het crematorium gebracht worden. Het werd een hotrod met een lengte van maar liefst 7,25 meter. Een auto die pas sinds kort in Nederland terechtgekomen was. Maar via Parumo was deze direct leverbaar, dat had de uitvaartondernemer al opgepikt vanuit de media. Het werd een opvallende uitvaart voor een man die alle aandacht verdiende.

Bijzondere mensen, bijzondere verhalen...

 • “Mijn man had maar één echte laatste wens”

  Ellen leerde haar man kennen toen zij op bezoek was bij haar tante in Maarn. Johan was sinds kort werkzaam bij de Rijkspolitie in Driebergen, na voltooiing van zijn opleiding in Harlingen.

  Ellen vertelt haar verhaal
 • “Mijn keuze voor haar uitvaartvervoer paste helemaal in het plaatje”

  Annelies had een heel romantisch inslag. Ze hield van de natuur, in het bijzonder van het Schotse landschap. Daarnaast was ze bijzonder geïnteresseerd in het Koninklijk Huis. Deze fascinatie kwam voort uit haar kinderjaren...

  Wilbert vertelt zijn verhaal
 • “Waarom Lisa voor haar opa’s uitvaart per se een Cadillac uit ‘68’ wilde”

  Lisa’s opa Dirk was een man die waarde toekende aan historie en authenticiteit. In het jaar 1968 trouwde hij zijn tweede vrouw en grote liefde Neeltje. Een vermogende grossier in zijn woonplaats was in die tijd de gelukkige bezitter van een fraaie Cadillac.

  Lisa (24) nam samen met haar opa de regie over diens afscheid