Ellen vertelt haar verhaal

“Mijn man had maar één echte laatste wens”

Ellen leerde haar man kennen toen zij op bezoek was bij haar tante in Maarn. Johan was sinds kort werkzaam bij de Rijkspolitie in Driebergen, na voltooiing van zijn opleiding in Harlingen. Bijvoorkeur werd Johan ingezet op de motorfiets. Zijn hele leven bleef hij het ook hebben over de motorfiets, waar anderen het deel ‘fiets’ allang niet meer noemden. De motorfiets was Johan’s tweede liefde.

Hij wist alles van motoren. Zo ook over het verleden ervan. Hij kon ook te vertellen dat Daimler de eerste motorfiets ter wereld vervaardigde, en dat deze pas een jaar daarna de eerste auto op vier wielen produceerde. Toen de uitvaart van Johan werd besproken, wilde hij niet zoals verwacht naar de begraafplaats vervoerd worden in een motor met zijspan. Het vervoer moest toch ‘gewoon’ met een begrafenisauto plaatsvinden. Maar uit respect voor de man die de eerste motorfiets vervaardigde, wilde hij wel graag met een echte Daimler overgebracht worden. Dat was een echte, tot dan toe onbekend gebleven laatste wens van Johan. Binnen het grote aanbod op Parumo was deze snel getraceerd; een Daimler Rouwauto in glasuitvoering. Een prachtig afscheid viel deze motorfietsliefhebber ten deel. In een door hemzelf gekozen auto.

Bijzondere mensen, bijzondere verhalen...

 • “Waarom Lisa voor haar opa’s uitvaart per se een Cadillac uit ‘68’ wilde”

  Lisa’s opa Dirk was een man die waarde toekende aan historie en authenticiteit. In het jaar 1968 trouwde hij zijn tweede vrouw en grote liefde Neeltje. Een vermogende grossier in zijn woonplaats was in die tijd de gelukkige bezitter van een fraaie Cadillac.

  Lisa (24) nam samen met haar opa de regie over diens afscheid
 • “Mijn keuze voor haar uitvaartvervoer paste helemaal in het plaatje”

  Annelies had een heel romantisch inslag. Ze hield van de natuur, in het bijzonder van het Schotse landschap. Daarnaast was ze bijzonder geïnteresseerd in het Koninklijk Huis. Deze fascinatie kwam voort uit haar kinderjaren...

  Wilbert vertelt zijn verhaal
 • “Zijn opvallende keuze maakte diepe indruk op mij…”

  Rob’s schoonvader was een gemoedelijke, vriendelijke Brabander. Vanaf de eerste dag voelde Rob zich warm welkom geheten door de man die bijna veertig jaar lang zijn schoonvader bleef; Henk uit een plaatsje...

  Rob vertelt zijn verhaal