Lisa (24) nam samen met haar opa de regie over diens afscheid

“Waarom Lisa voor haar opa’s uitvaart per se een Cadillac uit ‘68’ wilde”

Lisa’s opa Dirk was een man die waarde toekende aan historie en authenticiteit. In het jaar 1968 trouwde hij zijn tweede vrouw en grote liefde Neeltje. Een vermogende grossier in zijn woonplaats was in die tijd de gelukkige bezitter van een fraaie Cadillac. Het was toen geen optie om de wagen te huren als trouwauto. Ze kenden de grossier niet en vonden het veel te vrijpostig om hiertoe een verzoek te doen. Maar toen al zei Lisa’s opa dat hij er weliswaar niet in kon trouwen, maar hopelijk zou hij er wel tijdens zijn uitvaart uitgeleide mee worden gedaan.

Het verhaal van de Cadillac ging al ‘een eeuwigheid’ rond binnen de familie, zonder de gedachte dat het er misschien wel eens echt van zou kunnen komen. Na een heel werkzaam leven met ups and downs kwam er uiteindelijk een einde aan het leven van Dirk. De uitvaartondernemer werd tijdens het overleg over de uitvaart al snel door Lisa gewezen op opa’s grote wens om naar zijn laatste rustplaats gereden te worden in een Cadillac uit zijn trouwjaar. Deze uitvaartondernemer uit Rotterdam was ervan overtuigd dat deze heel specifieke wens te realiseren viel. Een snelle blik op de site van Parumo gaf snel uitsluitsel; er is een Cadillac uit ’68, en op de dag van de uitvaart was deze beschikbaar. Juist deze bijzondere auto droeg bij aan de bijzondere uitvaart.

Bijzondere mensen, bijzondere verhalen...

 • “Mijn keuze voor haar uitvaartvervoer paste helemaal in het plaatje”

  Annelies had een heel romantisch inslag. Ze hield van de natuur, in het bijzonder van het Schotse landschap. Daarnaast was ze bijzonder geïnteresseerd in het Koninklijk Huis. Deze fascinatie kwam voort uit haar kinderjaren...

  Wilbert vertelt zijn verhaal
 • “Zijn opvallende keuze maakte diepe indruk op mij…”

  Rob’s schoonvader was een gemoedelijke, vriendelijke Brabander. Vanaf de eerste dag voelde Rob zich warm welkom geheten door de man die bijna veertig jaar lang zijn schoonvader bleef; Henk uit een plaatsje...

  Rob vertelt zijn verhaal
 • “Mijn man had maar één echte laatste wens”

  Ellen leerde haar man kennen toen zij op bezoek was bij haar tante in Maarn. Johan was sinds kort werkzaam bij de Rijkspolitie in Driebergen, na voltooiing van zijn opleiding in Harlingen.

  Ellen vertelt haar verhaal